انواع نرمافزارهای حسابداری
انواع نرم افزار حسابداری
نرم افزارهای حسابداری انواع مختلفی دارند. که هر کدام از آنها در راستای پاسخ به نیازهای متنوع واحدهای تجاری و با هدف کمک به حسابداران در ثبت دقیق فعالیتهای مالی شرکت و ارائه گزارشهای بهینه به مدیران طراحی شدهاند. بنابراین میتوان گفت یکی از ملزومات حسابداری، نرمافزار حسابداری متناسب با نیاز شرکت است. درنتیجه یک حسابدار باید توانایی کار کردن با انواع نرم افزار حسابداری را داشته باشد. در ادامه کمی بیشتر با انواع نرمافزارهای حسابداری آشنا خواهیم شد.
بررسی انواع نرم افزار حسابداری موجود در بازار
انواع مختلفی از نرم افزارهای حسابداری در بازار موجود است. که برای کمک به کسب و کارها در مدیریت تراکنشهای مالی و فرآیندهای حسابداری خود طراحی شدهاند. درنتیجه شرکت موظف است برای ثبت دقیق فعالیتها و کنترل هزینهها و درآمدها و نهایتاً سود و زیان خود بهترین نرم افزار حسابداری را برای خود انتخاب نماید. در اینجا برخی از رایجترین انواع نرم افزار حسابداری آورده شده است:
نرم افزار حسابداری شرکتی
یک شرکت بنا به نوع فعالیت خود میبایست امور جاری خود مانند خرید و فروش، حقوق و دستمزد کارکنان را به صورت دقیق ثبت کند. و صورتهای مالی مورد نیاز خود را تهیه نماید. به کمک نرم افزار حسابداری شرکتی میتوان در کنار ثبت دقیق جریانهای مالی، گزارشات مختلف مالی و حسابداری مانند صورتهای سود و زیان و ترازنامه را تهیه نمود. تمامی اسناد مالی شرکت را یکپارچه کرده و نیز فاکتورها و حوالههای ثبت شده را مدیریت نمود.
نرم افزار حسابداری تولیدی
یکی دیگر از انواع نرم افزارهای حسابداری نوع تولیدی آن است. همان طور که گفته شد حسابداری صنعتی با هدف محاسبه بهای تمام شده کالا و محصولات تولیدی یک واحد تجاری تعریف شده است. میتوان گفت نرم افزار حسابداری تولیدی نیز با هدف تسهیل حسابداری صنعتی طراحی شده است.
نرم افزار تولیدی به کمک امکاناتی چون ثبت و ارزیابی هزینه کالاهای خریداری شده. و یا به فروش رفته، ثبت هزینههای مستقیم و غیرمستقیم، ارائه گزارش از میزان تولیدات واحد تجاری، ارزیابی میزان کالای موجود، تعریف و تغییر فرمول ساخت و بسیاری دیگر به ثبت و کنترل جریانهای مالی واحدهای تولیدی کمک میکند.
نرم افزار حسابداری فروشگاهی
یک فروشگاه با توجه به فعالیت خود که فروش کالاها و محصولات متنوع است. برای کنترل هزینهها و درآمدهای خود به ثبت دقیق کالاهای موجود، کالای خریداری شده و کالای به فروش رفته نیاز دارد. نرم افزار حسابداری فروشگاهی به مدیریت دقیق کالاها، ارائه فاکتور فروش و ثبت دقیق میزان خرید در هر فاکتور، امکان تعریف محصولات مختلف با قیمت آنها، اتصال به پوزهای بانکی و بارکدخوانهای مختلف کمک میکند.
با توجه به اینکه در فروشگاه کالاهای زیادی به فروش میرسد، ثبت تک تک کالاهای موجود در فروشگاه و کالاهای به فروش رفته به صورت دستی با درصد زیادی از خطای انسانی همراه است. نرم افزار حسابداری فروشگاهی در کنار سرعت بخشیدن به محاسبه فاکتور مشتری، خطای انسانی را کاهش داده. و گزارشهای مالی دقیقتری را ارئه میدهد.
نرم افزار حسابداری مشاغل کوچک
یکی از مهمترین دستاوردهای فناوری که بسیار مناسب با نیاز دنیای امروز است، رایانش ابری است. که نرم افزارهای حسابداری نیز برای تأمین نیاز کاربران خود از این تکنولوژی بهره بردهاند. نرم افزار حسابداری ابری یا آنلاین بسیاری از محدودیتهای زمانی و مکانی را در رابطه با دسترسی به اطلاعات موجود در نرم افزارهای حسابداری برداشته است. درنتیجه به کمک این نوع از نرم افزارها کاربران و به ویژه مدیران میتوانند در هر زمان و بدون نیاز به حضور فیزیکی در شرکت به اطلاعات مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند.
در واقع اطلاعات مالی واحد تجاری را بر روی سرورهای شرکت ارائه دهنده نرم افزار نگهداری میکند. و میتوان ادعا کرد امنیت دادههای مالی در این نوع نرم افزارها بسیار بیشتر از نرم افزارهای حسابداری دیگر است.
نرم افزار حسابداری یکپارچه
در شرکتها و سازمانهای متوسط و بزرگ برای تسهیل در انجام فعالیتها و فرآیندهای تعریف شده، واحدهای مختلفی تعریف میشود. با در نظر گرفتن تعریف حسابداری، بخش حسابداری شرکت میبایست به تمامی فرآیندهای واحدها و جریانهای مالی آنها دسترسی داشته باشد. درنتیجه نیاز مهم این دست از شرکتها و سازمانها، نرم افزار یکپارچه مالی است. که دسترسی به تمامی اطلاعات را امکانپذیر مینماید. در نرم افزارهای حسابداری یکپارچه زیرسیستمهای مختلفی مانند نرم افزار انبار، نرم افزار خزانه، نرم افزار تولید و بهای تمام شده، نرم افزار بازرگانی، نرم افزار فروشگاهساز اینترنتی، نرم افزار حقوق و دستمزد، نرم افزار پخش مویرگی تعریف میشود. که یک شرکت با توجه به نیاز خود میتواند زیرسیستمهای مناسب کسب وکار خود را تهیه نماید.
نرم افزار حسابداری پروژه
این نوع نرم افزار برای مشاغلی طراحی شده است که نیاز به پیگیری عملکرد مالی پروژهها یا مشاغل فردی دارند. نرمافزار حسابداری پروژه میتواند به کسبوکارها کمک کند. تا هزینهها، بودجه پروژه و درآمد را پیگیری کنند و میتوانند بینشهایی در زمان واقعی درباره سلامت مالی هر پروژه ارائه دهند.
نرم افزار حسابداری غیرانتفاعی
این نوع نرم افزار به طور خاص برای موسسات غیرانتفاعی طراحی شده است. شامل ویژگی هایی مانند ردیابی کمکهای مالی، مدیریت کمکهای مالی و حسابداری صندوق می باشد.
نرم افزار حسابداری مالیاتی
این نوع نرم افزار برای کمک به کسب و کارها در تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی خود طراحی شده است. نرم افزار حسابداری مالیاتی میتواند به کسب و کارها کمک کند تا درآمد و هزینهها را ردیابی کنند. بدهیهای مالیاتی را محاسبه کنند و فرمها و گزارشهای مالیاتی تولید کنند.
نرم افزار حسابداری شخصی
این نوع نرم افزار برای افرادی طراحی شده است که میخواهند امور مالی شخصی خود را مدیریت کنند. نرم افزار حسابداری شخصی میتواند به افراد در ردیابی درآمد و هزینه ها، ایجاد بودجه و مدیریت سرمایهگذاری کمک کند.
گزینههای مختلف نرم افزار حسابداری موجود است و انتخاب نرم افزار مناسب به نیازها و نیازهای خاص کسب و کار یا فرد بستگی دارد. تحقیق و ارزیابی گزینههای مختلف نرم افزار قبل از تصمیمگیری برای اطمینان از اینکه نرم افزار نیازهای کسب و کار را برآورده میکند مهم است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید!